fafd7 Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Witam wszystkich, mam pytanie odnosnie temperatury przechowywania drożdży FM52. Na opakowaniu pisze żeby przechowywać drożdże w temperaturze między 2 a 6 stopni. Niestety ale zaraz po zakupie drożdże te spędziły ok 4 tygodni w temperaturze pokojowej (teraz już trzymam je w lodówce). Czy będą się one normalnie nadawały do mojej aipy? Czy niestety muszę sobie sprawić nowe? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 41 minut temu, fafd7 napisał: Witam wszystkich, mam pytanie odnosnie temperatury przechowywania drożdży FM52. Na opakowaniu pisze żeby przechowywać drożdże w temperaturze między 2 a 6 stopni. Niestety ale zaraz po zakupie drożdże te spędziły ok 4 tygodni w temperaturze pokojowej (teraz już trzymam je w lodówce). Czy będą się one normalnie nadawały do mojej aipy? Czy niestety muszę sobie sprawić nowe? Pozdrawiam Zrób starter, zobaczysz, czy ruszą i na ile ochoczo. Choć po 4 tygodniach może się okazać, że będziesz potrzebował nowych (pytanie jeszcze, ile mają do końca terminu ważności). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fafd7 Posted October 14, 2020 Author Share Posted October 14, 2020 Termin ważności do 5/12/2020. Z moim raczej średnio wprawnym okiem ciężko będzie mi ocenić co znaczy 'ochoczo'. W większości przypadków używam drożdzy suchych ale tym razem chciałem spróbować w ten sposób. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts