Radi_wroc 18 Posted September 29, 2020 Hej, sporo piwa juz uwarzyłem, jednak takiej pracy drożdży nie uświadczyłem. Nawet, gdyż wpadł mi pomysł pt. "konwekcja", zmierzyłem temp. z góry, dołu a nawet spod spodu, wszędzie 30st. (wiadra stoja w kotłowni) Podpowiecie coś. VID_20200929_135452.mp4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 528 2 Items Posted September 29, 2020 (edited) Ja tak miałem z Gozdawa OGA9 w 20+. Film żonie nakręciłem. Piwo poszło w kanał ale przy kwejkach to chyba nie grozi. Edited September 29, 2020 by zasada Quote Share this post Link to post Share on other sites
Radi_wroc 18 Posted September 29, 2020 4 minuty temu, tamtomasz napisał: Myślę, że możesz się zrelaksować i założyć, że wszystko jest w porządku. To nie z obawy, a bardziej jako ciekawostka. Przez tyle lat nie widziałem takiego efektu. Normalnie to czasem poleci jakaś gromadka do góry a czasem spadnie... a tu jakby tam wirówka była. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piwosz86 40 Posted September 30, 2020 Też miałem taką wirówkę ostatnio na kveikach Ale drobinki były dużo mniejsze. Widać całkiem to normalne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Radi_wroc 18 Posted September 30, 2020 po 36 godz leżą grzecznie na dnie , idę sprawdzić ile zjadły. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piwosz86 40 Posted September 30, 2020 1 minutę temu, Radi_wroc napisał: po 36 godz leżą grzecznie na dnie , idę sprawdzić ile zjadły. U mnie było podobnie. Pewnie główną burzliwą zakończyły, ale ja bym się wstrzymał z otwieraniem wiadra jeszcze przez parę dni Quote Share this post Link to post Share on other sites
Radi_wroc 18 Posted September 30, 2020 nie ma tyle czasu, próbuję metody kolegi bart3q - "W 3 dni od ziarna do szklanki". Wzbudził ciekawość moją :). Jak nie pójdzie po mej myśli, to postoi i dofermentuje w kegu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skazi 22 Posted September 30, 2020 Kveiki tak mają 😉 VID_20200509_095743.mp4 Quote Share this post Link to post Share on other sites