Jump to content

osad białkowy?


grzegorz134
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Ostatnio robiłem kolejną warkę, praktyczne z tych samych składników:
Typ    Nazwa    Ilość    Ekstrakcja    EBC
Ziarno    Viking Pale Ale malt    2.5 kg 51%    80 %    5 (poprzednio użyłem go 1kg, resztę stanowił pilzneński)
Ziarno    Pszeniczny    2 kg 40.8%    85 %    4
Ziarno    Płatki owsiane    0.4 kg 8.2%    85 %    3
 

Zacierałem w ok 68st. przez 50 min i na 10 min podniosłem do 72st. (poprzednio też coś około tego).

Tym razem miałem przy chłodzeniu i filtracji bardzo dużo strat (to chyba są osady białkowe - jeśli się mylę, proszę poprawcie mnie).

Czym to może być spowodowane?

Czy taki efekt jest normalnym widokiem, czy coś mogło pójść nie tak?

 

osad.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.