Jump to content
Sign in to follow this  
Matteo

Receptura pierwsza warka

Recommended Posts

Wit1038530462_2020-08-22at10-54-49.thumb.png.098e794564e2c9279df68eecbdd1f7f6.pngam, jako że po bardzo długim kompletowaniem sprzętu nadal się nie znużyłem tematem, zakupiłem takie surowce. Ktoś może doradzi jaką drogę obrać?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Matteo napisał:

Witam, jako że po bardzo długim kompletowaniem sprzętu nadal się nie znużyłem tematem, zakupiłem takie surowce. Ktoś może doradzi jaką drogę obrać?

 

A jaki efekt chcesz osiągnąć? Jakie masz możliwości kontroli temperatury fermentacji?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Temperatura około 20 stopni. Zacieranie na pewno jedno temperaturowe. Raczej brak kontroli nad fermentacja wiadro będzie stało w mieszkaniu

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to w czym problem ? Te drożdże mogą fermentować w pokoju. Jak najbardziej zacieranie infuzyjne. Chmiel radzą dawać na goryczkę i na późne chmielenie - 5minut przed zakończeniem + w temp. 80 st C przy chłodzeniu + na zimno. Będzie piwo na piątkę :P

 

Edited by Piotr Ba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.