Jump to content
Sign in to follow this  
fauster

przechowywanie brzeczki

Recommended Posts

Witam,

Mam zamiar uwarzyć dwa piwa lekkie i mocniejsze. Z lżejszego chciałbym pobrać gęstwę i zadać ją na piwo cięższe, więc muszę najpierw zająć się piwem słabszym. Z drugiej strony mogę skorzystać z wysłodzić mocniejszego piwa do zatarcia lżejszego i teraz pytanie. Ile taka brzeczka może "poczekać" na gotowanie, czy nie będzie problemu jak postawię ją na 2 tyg i zajmę się nią później?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie ma szans, jak nie przegotujesz to  skiśnie , jak zostawisz przegotowaną to dzikie drożdże są nią zajmą. Uwarz lekkie piwo i przefermentuj, pozyskanej gęstwy powinno wystarczyć na mocarza i na cieńkusza z "odpadów".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakby przegotowac i zlać gorące do szczelnie zamkniętego pojemnika może byłyby szanse, ale też jestem zdania poprzednika, szkoda babrania. A dodatkowo będziesz mieć jeszcze jedno piwo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.