Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

#16 Simonaitis

Owner Julius Simonaitis
Collected by Simonas Gutautas
Place Joniškelis
NCYC 4207
Pitch 35.0°C
Max growth temperature 42.0°C
Max ABV 15 %
Phenolic Y
Kveik N
Can be dried Y
Harvest top
Fermentation time 14 hours
Bacteria Y
Species Saccharomyces cerevisiae
Strains 5
Wort boiled N
Preservation Jar in the well

Provenance: Simonaitis gets the yeast from his neighbours. Apparently he doesn't always get from the same neighbours, so there may be more than one culture in the village. Where the neighbours have the yeast from is not known.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.