Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

#10 Framgarden

Owner Petter B Øvrebust
Collected by William Holden
Place Stordal
NCYC 4170
Pitch 30.0°C
Max growth temperature 42.0°C
Max ABV 16 %
Phenolic N
Kveik Y
Can be dried Y
Fermentation time 60 hours
Bacteria N
Species Saccharomyces cerevisiae
Wort boiled N
Preservation Dried flakes

Taste: Tropical fruit: pineapple, especially, also mango.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Zrobiłem na nich dwa piwa, oba fermentowane w temperaturze około 26 stopni. Przy pierwszym piwie robionym z uwodnionych suszonych drożdży brak jakichkolwiek ciekawych aromatów. Przy drugim z gęstwy pojawiły się szczególnie w zapachu nuty dojrzałego ananasa na średnio wysokimi poziomie, pachnie bardzo multiwitamionowo dojrzałymi egzotycznymi owocami. Flokulacja bardzo wysoka, piwo sklarowało się prawie idealnie. Odnośnie nagazowania to w temperaturze około 20-21 stopni potrzebowało około 14 dni natomiast w temperaturze 24-25 stopni po 7 dniach już się nagazowało. 

Edytowane przez BROWAR KWARTA
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.