Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

#6 Lærdal

Owner Dagfinn Wendelbo
Collected by Arvid Solheim
Place Lærdal
NCYC 4283
Pitch 30.0°C
Max growth temperature 42.0°C
Max ABV 14 %
Phenolic N
Kveik Y
Can be dried Y
Harvest either
Fermentation time 72 hours
Bacteria Y
Species Saccharomyces cerevisiae
Strains 6
Wort boiled Y
Preservation Dried with hops

Provenance: Dagfinn's yeast went bad a couple of years ago, so he got new yeast from Per Hjermann at the farm Stødno in Lærdal. Where Per has the yeast from is not yet known.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.