Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

#2 Rivenes

Owner Svein Rivenes
Collected by Håken Hveem
Place Dyrvedalen
NCYC 3545
Pitch 37.0°C
Kveik Y
Harvest top
Fermentation time 60 hours
Time to harvest 60 hours
Species Saccharomyces cerevisiae
Strains 7
Wort boiled Y
Preservation Jar in the fridge

Taste: Produces clear orange-like flavours, similar to #1. There is also a faint acidic tinge.

Provenance: Rivenes says he got the yeast from relatives who ran the farm before him, and that they in turn got it from his grandpa. Before that he doesn't know. People in Dyrvedalen have been sharing the yeast freely with each other, so the people there consider that the valley has a single kveik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.