Jump to content

Recommended Posts

Wcześniejsze warki bez szczegółowych zapisków, bądź gdzieś zapomnianych :)


1    APA    brewkit buldoga    
2    IPA    brewkit  Coopersa + chmielenie na zimno Citrą

 

Od trzeciej warki przeniosłem się na pełne zacieranie.


3    hefeweizen  
4    Polish Pale Ale
5    APA 
6    Milk Stout
7    American Wheat 
8    hefeweizen
9    American weizen
10    Lekkie APA
11    Weizen z Mango 
12    Brown APA   czyszczenie magazynu

13    Belgian Blond Ale

14    Dubbel

15    Quadrupel

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Warka nr 16 - Hefeweizen (BIAB)

Objętość brzeczki: 11,0 L
Ekstrakt: 12,0 Plato
IBU: 12,3
Stosunek goryczy: 0,255 IBU/SG
Zasyp: 3,058 kg
Stosunek woda/słód: 5,69 l/kg
Data warzenia: 21.06.2020
Wydajność: 55,00 %
Kolor: 11,1 EBC
Drożdże: FM41 (Gwoździe i banany)
 
 
Zasyp
60% Słód pszeniczny - Viking Malt
38% Pale Ale - Viking Malt
2% Słód melanoidynowy  - Viking Malt
 
Schemat zacierania

Zasyp słodu w 55,6°C - 0 min

Przerwa maltozowa - 63,5°C - 45 min

Przerwa dekstrynująca - 71,5°C - 45 min

 

Gotowanie 70 min

4g Junga  - 60,0 min

9g Saaz - 10,0 min

 

Fermentacja
Drożdże Fermentum Mobile FM41 (Gwoździe i banany), prosto z fiolki. Zadane w 17,2°C.

pierwsze 2 dni - 18°C

kolejne 5 dni stopniowe podnoszenie temperatury do 22°C

2 dni - 22°C

5 dni - 17°C

Rozlew do butelek 05.07.2020

12% roztwór glukozy (83g) do 10l piwa.
Poziom nagazowania: 2.7 vol

 

Edited by Rotblunt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.