Jump to content

Recommended Posts

Witam, uwarzylem swoje pierwsze piwo z zacieraniem. Apa 14l.

Zacieranie 9 litrów wody. Temp 68 stopni. 

Slody:

1kg pilzeński 

1kg pale ale 

1kg pszeniczny 

Po filtracji wyszło mi 16blg 

Do wysladzania użyłem 7litrow wody. 

Przed zadaniem drożdży blg wynosiło 5.

Co mogło pójść nie tak? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak to? Po wysladzaniu miałeś 16 blg a po gotowaniu 5 blg? Jakiś kosmiczny błąd pomiaru. Czym mierzyłeś?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

a pamiętałeś o wyskalowaniu aerometru i schłodziłeś do tych 20 stopni?

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minuty temu, Paweł Kapała napisał:

Miała 23 stopnie, wyskalowaniu? 

 

Sprawdź, czy na wodzie pokazuje 0, w niektórych spławikach (np. biowin) potrafi przesunąć się skala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.