Jump to content

Lager - overpitching


fotohobby
 Share

Recommended Posts

Z rozmysłem zadałem wczoraj 18l brzeczki 13BLG do fermentora, z którego dopiero co zlałem 15l świeżo przefermentowanego lagera (początkowe 12BLG) na Wyeast Czech Pilsner.

Nie miałem innego fermentora, a nie chciało mi się wybierać gęstwy

Na dnie  była około 1cm warstwa drożdży.

Po 8h już pracowały.

 

Jakie są skutki overpitcbingu w przypadku drożdży dolnej fermentacji ? Czy w ogóle cokolwiek "innego"  wyczuję ? A moze w ogóle to niespecjalny overpitching był ?

Edited by fotohobby
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.