Skocz do zawartości

Lambic owocowy z pulpą z mango


Marek K.

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...

Robiłem z mango i marakują. W sumie 300g pulpy na litr piwa. Najgorsze przy pulpach są straty. Dając owoc w kostce są dużo mniejsze. Piwo bazowe miało 18 miesięcy, z pulpami fermentowało kolejne 5. Efekty bardzo fajne ale jeśli to początek Twoich przygód z piwami a'la Lambic to rozważ inne owoce (wiśnie) albo inna niż pulpa formę.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
W dniu 8.07.2020 o 23:03, amorph napisał:

Robiłem z mango i marakują. W sumie 300g pulpy na litr piwa. Najgorsze przy pulpach są straty. Dając owoc w kostce są dużo mniejsze. Piwo bazowe miało 18 miesięcy, z pulpami fermentowało kolejne 5. Efekty bardzo fajne ale jeśli to początek Twoich przygód z piwami a'la Lambic to rozważ inne owoce (wiśnie) albo inna niż pulpa formę.

 

Dzięki za podpowiedź! Powiedz jeszcze, czy według Ciebie mango mrożone może być dobrym pomysłem? No i: ile go dać? Zawsze około 300 gramów na litr?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.