Skocz do zawartości

Pils z brewkitu


Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Paweł Kapała napisał:

Witam, właśnie uwarzyłem pierwsze piwko z brewkitu. Czech pils z gozdawy + ekstrakt słodowy. Zadałem drożdże  Fermentis Saflager W34/70. Fermentuje w temperaturze 10-12 stopni. Po jakim czasie piwo będzie się nadawało do rozlewu ? Do refermentacji użyje dropsów.

 

Jaki ekstrakt początkowy? Te 10-12°C to pewnie temperatura otoczenia? W takiej temperaturze fermentacja pewnie koło 3 tygodni, plus lagerowanie, które pewnie odpuścisz.

Rozlew najwcześniej, gdy blg nie spada przez kilka dni.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.