Jump to content
Sign in to follow this  
zoltek

Fermentacja (Brown Ale / Mild)

Recommended Posts

Ile Blg powinno mieć brown ale po fermentacji burzliwej:/. Drugie

pytanie to czy do tego gatunku piwa przeprowadzać fermentacje cichą?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myślę, że tak ze 3°Blg, sam ostatnio warzyłem ale nie bardzo mi wyszło takie jakie chciałbym. przelewałem na cichą na 12 dni

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ile Blg powinno mieć brown ale po fermentacji burzliwej:/. Drugie

pytanie to czy do tego gatunku piwa przeprowadzać fermentacje cichą?

Cześć

Podaj recepturę, będzie można coś przewidzieć. Fermentacja cicha czemu nie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

słód pale ale - 2,0 kg,

- słód monachijski typ II ? 0,4 kg,

- słód karmelowy III - 1,0 kg,

- słód Carafa I ? 0,05 kg

- chmiel Fuggles - 40 g ,

- dro*d*e Safale S-04 11,5g

Edited by zoltek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak już kolega wyżej wspomniał. Raczej normalnie, do około 3°Blg

A coś idzie nie tak ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.