Jump to content

Recommended Posts

Siema

Za jakiś tydzień zamierzam zrobić 10l piwa z ekstraktów z własnym chmieleniem.

I tutaj pojawia się problem, ponieważ nie wiem co wybrać czy pszenicę czy może pszenicę z mango.

Jeśli zdecyduje się na mango to chciałbym aby wyraźnie było czuć mango oraz aby piwo było dosyć słodkie.

A jeśli chodzi o pszenicę to może to być hefeweizen.

Poprosiłbym jakieś przepisy na te 10l pszenicy i pszenicy z mango oczywiście z ekstraktów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To wszystko już było, łącznie z takimi co to chcieli mieć wszystko na tacy podane. Układanie receptury to też część pracy.
Na wiki masz przepisy na pszeniczne z puchy.

Wpisz w szukajce mango i poczytaj jak inni sobie z tym poradzili. Po to jest forum, żeby korzystać z zasobów.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, Juniorek napisał:

Zainwestuj w lepsze grzyby typu gwoździe i banany, jak pszenica to na płynnych 😜

Zgadza się, aczkolwiek umiejętne zastosowanie wb06 również daje zadowalające rezultaty. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...