Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem szczęśliwym posiadaczem Zuli rocznik 2019 prosto z Polish hops.

Zrobiłem na niej zwykłego ejla- 

 

Po pierwszej degustacji jestem mile zaskoczony, piwo lekkie gładkie soczkowe, chmiel wniósł aromaty owocowe śliwka, mirabelka nie jest to "Ameryka" raczej takie stonowane ale bardzo orzeźwiające nie przytłacza jest idealne. Ciekaw jestem ipy na tym chmielu.

Jak wasze wrażenia?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Właśnie degustuję dziwne piwko które nazwałem "OktaZula Qusilager". To piwo z ekstraktów słodowych (jasny Bruntal), chmielone 15 + 15 g chmielu Oktawia na goryczkę, plus 20g chmielu Zula na sam koniec. Fermentowane drożdżami Mangrowe Jack’s „Californian Lager Yeast” _M54. Potem poszło 50g chmilu Oktawia i 100g chmielu Zula na cichą.
Efekt?
W aromacie przebija się wyraźnie Zula, zagłuszajć Oktawie. Aromaty wyraźne ale nie męczące typu: marmolada, morelka. Jest słodko. Piwo to 11 tka z obliczeniowym 30 IBU, ale na pewno jest mniej, Drozdze działają szybko ale równie sszybko kończą. (Blg końcowe = 3)
Tak więc podumowując, Zula to jeden z tych chmieli, które dodane na cichą robią robotę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.