Skocz do zawartości

Piwo przestało fermentować


Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

na wstępnie zaczne ze dopiero to mój pierwszy browar. 

Więc tak   na pierwszy browar wybrałem Sweet Stout 14°BLG zestaw (ze strony twojbrowar.pl )  drożdże Danstar Nottingham  wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją . 

Drożdże dodane w temperaturze ok. 20 stopni  .Piwo Robiłem w Niedziele 29,03

30.03 1 dzień fermentowało bardzo aktywnie 

31.03 2 dzień aktywnie  

01.04 3 dzień nie widzę reakcji 

 

Temperatura w baniaku  19-23 stopnie 

w baniaku piwo ma sie fermentować od 8-14 dni 

 

Moje pytanie brzmi następująco co może być przyczyną braku fermentacji   ?  czy fermentacja może się wznowić ? 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.