Jump to content
Karol Kondracki

Piwo przestało fermentować

Recommended Posts

Witam 

na wstępnie zaczne ze dopiero to mój pierwszy browar. 

Więc tak   na pierwszy browar wybrałem Sweet Stout 14°BLG zestaw (ze strony twojbrowar.pl )  drożdże Danstar Nottingham  wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją . 

Drożdże dodane w temperaturze ok. 20 stopni  .Piwo Robiłem w Niedziele 29,03

30.03 1 dzień fermentowało bardzo aktywnie 

31.03 2 dzień aktywnie  

01.04 3 dzień nie widzę reakcji 

 

Temperatura w baniaku  19-23 stopnie 

w baniaku piwo ma sie fermentować od 8-14 dni 

 

Moje pytanie brzmi następująco co może być przyczyną braku fermentacji   ?  czy fermentacja może się wznowić ? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fermentacja trwa dalej...

Na przyszłość staraj się fermentować w niższej temperaturze...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.