Jump to content
Sign in to follow this  
Motueka Hop

Słód wędzony olchą, prośba o pomysły

Recommended Posts

Mam 4 kilo własnoręcznie wędzonego słodu.
Podstawą był słód pilneński, miał być wędzony torfem ale torf nie chciał się palić i wyszło bardziej wędzone olchą (szyneczka...).
Macie może jakiś pomysł co z tym da się zrobić? 
Dodać mogę słody pszeniczne, płatki owsiane lub pszeniczne, monachijski ciemny, jakieś karmelowe  jasne. 
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak szyneczka to coś w stylu grodzisza tylko, że pierwowzór jest z pszenicy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Pierwsze: to nie jest podforum na takie pytania.

Drugie: do tych 4 kilo dodałbym 2 kg monacha, do 200 g karmelu, chmielu tylko na goryczkę do 30 IBU i dał do jedzenia neutralnym drożdżom, optymalnie gęstwie dolniaków. Taki rauchbock.

Edited by zasada

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.