Skocz do zawartości

Słód wędzony olchą, prośba o pomysły


Motueka Hop

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 4 kilo własnoręcznie wędzonego słodu.
Podstawą był słód pilneński, miał być wędzony torfem ale torf nie chciał się palić i wyszło bardziej wędzone olchą (szyneczka...).
Macie może jakiś pomysł co z tym da się zrobić? 
Dodać mogę słody pszeniczne, płatki owsiane lub pszeniczne, monachijski ciemny, jakieś karmelowe  jasne. 
 
 
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pierwsze: to nie jest podforum na takie pytania.

Drugie: do tych 4 kilo dodałbym 2 kg monacha, do 200 g karmelu, chmielu tylko na goryczkę do 30 IBU i dał do jedzenia neutralnym drożdżom, optymalnie gęstwie dolniaków. Taki rauchbock.

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.