Jump to content

Recommended Posts

Cześć koledzy piwowarzy!

 

Jako że coś trzeba ze sobą zrobić w czasie zarazy, postanowiłem uwarzyć dry stouta.

Wstawiłem starter, minęło jakieś 48h i wygląda on tak jak na zdjęciu.

Niepokoją mnie te grudki, nigdy nie miałem takich wcześniej w starterze, plus zapach startera nieprzyjemny, aczkolwiek wiem, że z reguły nie będzie jakoś specjalnie pachniał.

Czy po tym coś jesteście w stanie stwierdzić?

Drożdże to FM13, data ważności 10.01.20 - czyżby zbyt długo po?

 

Dzięki!

Seba

20200328_135949.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...