Skocz do zawartości

Słód red wheat malt/malted red wheat - dostępność/zamiennik


alert

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając amerykańskie receptury na NEIPki Scotta Janish'a natrafiłem na słód red wheat malt inaczej malted red wheat. Wiecie może czy jest dostępny w Polsce, albo jaki najbliższy dostępny zamiennik? Chodzi o ten słód:

http://www.brewingwithbriess.com/Assets/PDFs/Briess_PISB_WheatMaltRed.pdf

https://www.northernbrewer.com/products/rahr-red-wheat-malt-1

Edytowane przez alert
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wynika, że tylko kolor okrywy (?) je różni. Przeczytaj sam imo nie ma/ powinno być różnicy. BTW polecam cała książkę, warto czy kupić, czy przeczytać inaczej.

large.Brewing_with_wheat_s_27.jpg.2116e8daf6843e6388cc472191435c90.jpg

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.