Jump to content

Recommended Posts

Witam wszystkich, zakupiłem sobie zestaw startoey ze strony browar amator. Jako moje pierwsze autorki piwo chciałbym uwazyc pilznera 30-35 IBU. Moglibyście podpowiedzieć co kupić i w jakich proporcjach użyć żeby taki pilznera wyszedł. Podać jakąś recepturę. Z góry dziękuję za informację. Jestem zielony w tym temacie. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Paweł Kapała napisał:

Witam wszystkich, zakupiłem sobie zestaw startoey ze strony browar amator. Jako moje pierwsze autorki piwo chciałbym uwazyc pilznera 30-35 IBU. Moglibyście podpowiedzieć co kupić i w jakich proporcjach użyć żeby taki pilznera wyszedł. Podać jakąś recepturę. Z góry dziękuję za informację. Jestem zielony w tym temacie. 

 

Przede wszystkim pytanie - jakie warunki fermentacji (temperatura i jej stabilność) możesz zapewnić?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
17 minut temu, Paweł Kapała napisał:

Witam wszystkich, zakupiłem sobie zestaw startoey ze strony browar amator. Jako moje pierwsze autorki piwo chciałbym uwazyc pilznera 30-35 IBU. Moglibyście podpowiedzieć co kupić i w jakich proporcjach użyć żeby taki pilznera wyszedł. Podać jakąś recepturę. Z góry dziękuję za informację. Jestem zielony w tym temacie.  

Chce uwazyc ok 23 litrów piwa. Kupiłem sprzęt i chce kupić składniki. Temperaturę mogę zagwarantować 18-22 stopnie Celsjusza. I fermentacje górna 

Edited by Paweł Kapała

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minuty temu, Paweł Kapała napisał:

Chce uwazyc ok 23 litrów piwa. Kupiłem sprzęt i chce kupić składniki. Temperaturę mogę zagwarantować 18-22 stopnie Celsjusza. I fermentacje górna 

 

Przy takich skokach temperatury to skombinuj jeszcze styropianowe pudło na fermentor. I, jak koledzy wyżej napisali - górna fermentacja, szczególnie na początek.

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minut temu, Paweł Kapała napisał:

A jakbym kupił to co podałeś w linku to co jeszcze muszę dokupić? 

 

Lodówkę do fermentacji ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minuty temu, Paweł Kapała napisał:

A jakbym kupił to co podałeś w linku to co jeszcze muszę dokupić? 

Lodówkę ze sterownikiem aby utrzymać niską temperaturę fermentacji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.