Skocz do zawartości

Dortmunder na Belgijskie


bimbol2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i każdego z osobna.

Zakupiłem w BA zestaw Dortmundera, niestety nie jestem w stanie osiągnąć temperatury do dolniaka. Z BA otrzymałem info żeby wykorzystać zasyp do Belgijskiego, ma ktoś może pomysł na jakiś przepis ?

Posiadane surowce :

 

 

Pilzneński Weyermann 3,7kg

Monachijski typ II Weyermann 0,6 kg

Carapils I 0,6

Chmiel Perle 30g

Chmiel Spalt Select 30g

Drożdże Saflager S-23

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wielkie dzięki za szybką reakcję.

Chyba zrobię tak

 

Pilzneński Weyermann 3,7kg

Pszeniczny jasny 1kg

Monachijski typ II Weyermann 0,6 kg

Carapils I 0,6

Chmiel Perle 25g

Chmiel Lubelski 25 g

Chmiel Spalt Select 10g

Drożdże Safale US-05

 

(Chmielenie bez siateczki)

 

Troszkę poeksperymentuję, zobaczymy co z tego wyjdzie.

 

Jakieś sugestie ?

Edytowane przez bimbol2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj, m

 

chmiel z siatką, jak nie masz wygotuj ponczochy - niektore farbują. Nie wiem jak lubisz chmielić - i jak to podzielić. Ja nie przepadam za mocną goryczką.

 

 

A, sugestie - zmień pRZeniczny na pszeniczny;-)

 

pzdr

flood

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.