Skocz do zawartości

Koelsch - temperatura po butelkowaniu


Rekomendowane odpowiedzi

W większości przepisów jakie znalazłem na to piwo, zaleca się leżakowanie piwa w temp poniżej 10 C. Niestety obecnie nie mam takich warunków :)

Pytanie jakie mi chodzi po głowie, to jak bardzo wpłynie na smak tego piwa pozostawienie go w butelkach w 18-19 C. Jak bardzo takie piwo będzie odbiegało od wzorca.

 

Uprzedzę, że obecnie wszelkie prace dotyczące lodówki ze styropianu lub samej lodówki nie są możliwe ;-)

 

tier

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niedawno koelsha robiłem i właśnie mija tydzień od kiedy jest w butelkach w jakiś 17°C i jest super choć mało nagazowany ale to raczej nie wina wyższej temperatury.

Edytowane przez kretu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.