Jump to content
Sign in to follow this  
Soyero

Infekcja?

Recommended Posts

Cześć

Wczoraj o 22.00 zaszczepiłem drożdże, po 12 godzinach ruszyła fermentacja. Idzie to strasznie opornie ale nie o to chodzi. Martwi mnie widok. Nie ma żadnej piany, tylko zbita gęstwa u góry piwka. Czy to może być infekcja? Czy te zdjęcia coś wyjaśnią? Jeśli nie to otworze pokrywe i zrobię z góry fotkę. Niepokoi mnie to.

 

https://www.piwo.org/forums/topic/17406-browar-bez-kicka/?do=findComment&comment=514439

 

 

 

 

IMG_20200215_133432.jpg

IMG_20200215_133457.jpg

Edited by Soyero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po pierwsze, w kwestii infekcji jest temat:

 

Po drugie - 16 godzin od zadania drożdży, a Ty martwisz się, że nie ma piany? Zostaw w spokoju i czekaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Narazie nie otwieraj . Po tak krótkim czasie nie urósł by taki kozuch "infekcyjny " . Prawdopodobnie to drożdże i pewno słabo przelałeś po chmieleniu , może dużo jest jest osadu ( używasz mchu irlandzkiego? ) . Lepiej nie otwieraj bo wtedy napytasz sobie biedy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.