Jump to content
Sign in to follow this  
R2r

Stout z ekstraktów

Recommended Posts

Hejka.

Moje pierwsze piwo dojrzewa już w butelkach :ble:. Wyszło naprawdę nieźle - dark ale :) Chciałbym teraz uwarzyć sobie stout'a z ekstraktów. Czy ktoś dysponuje może przepisem na coś takiego? Jestem początkujący i jak na razie chciałbym uniknąć zacierania. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

możesz spróbować takiej techniki że bazę piwa weźmiesz z ekstraktów, np bursztynowego i dodasz wodę w której wymoczysz ciemne słody.

Share this post


Link to post
Share on other sites
możesz spróbować takiej techniki że bazę piwa weźmiesz z ekstraktów, np bursztynowego i dodasz wodę w której wymoczysz ciemne słody.

Do stouta najlepiej palony jęczmień. Na 20l warke wystarczy 200g

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.