skitof Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 W dniu 16.11.2020 o 21:53, elroy napisał: 646 stron od deski do deski Czeski błąd Stron jest 664 +4 dla Piwo.orgu i PSPD. elroy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joosto Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Jedwabiście! Ja osobiście odliczam dni kiedy te 664 + 4 wpadnie w moje łapy elroy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 (edited) 51 minut temu, skitof napisał: Stron jest 664 +4 dla Piwo.orgu i PSPD. Dla piwoorgu i pspd - to znaczy, że dla reszty będzie inna liczba? Edited November 20, 2020 by bart3q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 42 minuty temu, bart3q napisał: Dla piwoorgu i pspd - to znaczy, że dla reszty będzie inna liczba? Dla browarbizowców jest ino pićcet majlosz and tabacznik 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 20, 2020 Author Share Posted November 20, 2020 No skąd, na końcu książki są dwie grafiki informacyjne PSPD oraz piwo.org i to są te 4 strony anatom and bart3q 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skitof Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Widzę, że wyraziłem się nieprecyzyjnie. 2 strony dotyczą reklam Piwo.org i PSPD, więc po prostu nie stanowią liczby treści książki. Ale spokojnie, wszyscy te reklamy dostaną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hary86 Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 (edited) 19 godzin temu, anteks napisał: Dla browarbizowców jest ino pićcet Chciałeś chyba napisać Jewarzkowców, którym przeszkadza wszystko, od tłumaczenia podtytułu zaczynając, a na dostępności amerykańskich słodów kończąc. Swoją drogą to cieszę się że swoją przygodę z piwowarstwem zacząłem od Piwo.org a nie Jewarzki, bo o dziwo w miejscu gdzie funkcjonujemy pod zasłoną nicków, jest większa kultura niż tam gdzie swoje chamstwo i prostactwo firmuje się swoim imieniem i nazwiskiem Edited November 21, 2020 by Hary86 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 21, 2020 Author Share Posted November 21, 2020 Bo my z Anteksem starej daty jesteśmy Hary86 - te pytania na fb/jewarzka były akurat bardzo na miejscu, ja akurat nie mam nic przeciwko Dobrze, że padły. A co do kultury, no to ciężko mi się wypowiedzieć. Czytam grupy na FB, ale że się nie udzielam zbyt często, to jeżeli są jakieś podjazdy, to po prostu to ignoruję. anteks 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 11 minut temu, Hary86 napisał: Chciałeś chyba napisać Jewarzkowców, którym przeszkadza wszystko, od tłumaczenia podtytułu zaczynając, a na dostępności amerykańskich słodów kończąc. Swoją drogą to cieszę się że swoją przygodę z piwowarstwem zacząłem od Piwo.org a nie Jewarzki, bo o dziwo w miejscu gdzie funkcjonujemy pod zasłoną nicków, jest większa kultura niż tam gdzie swoje chamstwo i prostactwo firmuje się swoim imieniem i nazwiskiem Nicki nickami a wyobraź sobie że na początku istnienia tego forum w większości znaliśmy sie osobiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 21, 2020 Author Share Posted November 21, 2020 A wracając do tematu, to dostaliśmy zaproszenie od Mazowieckiego OT PSPD na spotkanie video dotyczące książki. Zapraszam! https://www.facebook.com/events/393241718392388 16 grudnia 19.00 Spotkanie video będzie realizowane przez Zoom - podeślę link do spotkania. Czy będzie zapis tego jeszcze nie wiem, ale postaram się, żeby było dla osób które nie będą miały wtedy możliwości. Do zobaczenia! Muchor and Konstoi 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 23, 2020 Author Share Posted November 23, 2020 Wiem, że pytaliście o tę część książki w języku polskim, ale wcześniej się po prostu fizycznie nie dało Zapraszam do pobrania pełnego spisu treści wraz z indeksem, który został całkowicie przez Krzyśka przemodelowany Jest więc dodatkowo spis tabel, spis receptur, indeks osób. Tego w oryginale nie ma, a bardzo pomaga, żeby szybko znaleźć interesującą nas tematykę. Na blackweek malutki rabat (do niedzieli 29.11) https://jakwarzyc.piwo.org/jak-warzyc-piwo-kompendium-wiedzy-piwowara-domowego-p-1.html Jak warzyć piwo - spis treści PL.pdf MaciejD, Gawron and Delano 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 55 minut temu, elroy napisał: Wiem, że pytaliście o tą część książki w języku polskim, ale wcześniej się po prostu fizycznie nie dało Zapraszam do pobrania pełnego spisu treści wraz z indeksem, który został całkowicie przez Krzyśka przemodelowany Jest więc dodatkowo spis tabel, spis receptur, indeks osób. Tego w oryginale nie ma, a bardzo pomaga, żeby szybko znaleźć interesującą nas tematykę. Na blackweek malutki rabat (do niedzieli 29.11) https://jakwarzyc.piwo.org/jak-warzyc-piwo-kompendium-wiedzy-piwowara-domowego-p-1.html Jak warzyć piwo - spis treści PL.pdf 1 MB · 9 pobrań namówiłeś elroy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted November 23, 2020 Author Share Posted November 23, 2020 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzaraGoryczy Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 A może mały bonus dla osób które kupiły w przedsprzedaży w formie autografów twórców polskiego wydania książki ? Stawiam pytanie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post elroy Posted November 25, 2020 Author Popular Post Share Posted November 25, 2020 Bonusik będzie, ale innego rodzaju Czekam na dostawę. godal07, MaciejD, Gawron and 4 others 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
george1255 Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Ja tez zakupiłem :-) mam nadzieję że do 24.12 dotrze w moje ręce. Taka książka, swoje piwko i choinka :-) boski klimacik :-) Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka elroy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nike21 Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Ja też kupiłem. Konkretnej wiedzy nigdy za wiele elroy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek 05 Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Też zakupiłem, będzie co czytać na zimowe wieczory. elroy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post elroy Posted December 7, 2020 Author Popular Post Share Posted December 7, 2020 No i przed nami ostatnia prosta Książki powinny dotrzeć niebawem do magazynu, a w nowym tygodniu do Was wyruszyć. Przedsprzedaż będzie trwać do 15.12.2020 smola, Gawron, BrowarPAPI and 8 others 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post elroy Posted December 8, 2020 Author Popular Post Share Posted December 8, 2020 I jeszcze taka zakładka czeka na Was w książce (do wszystkich zamówień w przedsprzedaży i do wyczerpania zapasów zakładek) gowain, Krzysiek 05, szczawiosław and 5 others 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczawiosław Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 To teraz pojawia się podstawowe pytanie. Dojdzie na Święta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted December 9, 2020 Author Share Posted December 9, 2020 Jeżeli faktycznie zgodnie obietnicą drukarni dostawa dojedzie 11.12 i 14.12, to jak najbardziej. Dzisiaj wysyłam do magazynu zlecenia zamówień złożonych do 20:00 od początku preorderu, jako pierwsza partia wysyłkowa. Ogólnie Inpost na razie daje radę, a 90% zamówień jest tym przewoźnikiem. Może być pewnie lekka czkawka ze względu na premierę Cyberpunka, ale powinno nas to ominąć. anteks, smola, szczawiosław and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post elroy Posted December 10, 2020 Author Popular Post Share Posted December 10, 2020 Właśnie dostałem informację od Krzyśka, że pierwsza partia wyjechała z drukarni do magazynu Gawron, Joosto, Krzysiek 05 and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darinho Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Czekamy. Co prawda całą tę wiedzę mamy w małym paluszku, ale przynajmniej ładnie będzie wyglądać są półce. 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted December 10, 2020 Author Share Posted December 10, 2020 I to jest bardzo dobre podejście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts