Jump to content
Sign in to follow this  
Michał B.

Kambucha - sprzedaż?

Recommended Posts

Mam nietypowe pytanie. Od jakiegoś czasu bawie się w warzenie piwo - i tutaj zasady związane z rejestracją browaru są dla mnie stosunkowo jasne. Przy okazji dziękuję wszystkim na tym forum. Choć jeszcze sie nie udzielalem, przeczytałem chyba wszystkie wątki i nauczyłem sie bardzo bardzo dużo. 

 

Ale robię też kambucze. Niby max 0.5% alko. Ale jak w tym przypadku wygląda temat np sprzedaży na jakiś eko targach itp? To w tej samej kategorii? Czy mógłby mnie ktoś nakierowac gdzie szukać informacji?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pewnie tak samo jak kapusty kiszonej, octu czy kefiru. Poza tym nawet piwa do 0.5% objetościowo są uznawane za bezalkoholowe i nie wymagają koncesji na sprzedaż. 

Pozdrawiam

Rafał

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bez koncesji, nie mam pojęcia o opodatkowaniu rolników... a jeśli myślisz o tym poważnie to z pytaniem raczej skieruj się do swojego urzedu skarbowego, bo w razie kłopotów może być cięzko powoływać się w obronie na wypowiedzi z forum ktokolwiek by ich nie udzielił. I spytałbym zarówno o koncesje jak i podatki na Twoim miejscu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...