Skocz do zawartości

Gotowanie w tubie do chmielenia na zimno


wrzoniu1981

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na wstępie przyznam się że jestem początkujący w temacie piwa domowego. Posiadam tubę do chmielenia na zimno, mam zamiar uwarzyć czeski pils z ekstraktów. Moje pytanie jest takie czy mogę wrzucić do niej chmiel i gotować, oraz czy na koniec przed dodaniem chmielu aromatycznego trzeba wrzucić z tuby chmiel goryczkowy?

Z góry dziękuję za pomoc. 

tuba.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam, na wstępie przyznam się że jestem początkujący w temacie piwa domowego. Posiadam tubę do chmielenia na zimno, mam zamiar uwarzyć czeski pils z ekstraktów. Moje pytanie jest takie czy mogę wrzucić do niej chmiel i gotować, oraz czy na koniec przed dodaniem chmielu aromatycznego trzeba wrzucić z tuby chmiel goryczkowy?
Z góry dziękuję za pomoc. 
tuba.jpg.582accc7bbc3e3084b0ab5ca8c373e79.jpg
Ja tak właśnie robię, tzn wrzucam chmiel do tuby i gotuje. Niestety tuba ma mała pojemność i 90g chmielu to max. Nie wyciągam chmielu goryczkowego przed dodaniem aromatyczne go.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.