Jump to content
wrzoniu1981

Gotowanie w tubie do chmielenia na zimno

Recommended Posts

Witam, na wstępie przyznam się że jestem początkujący w temacie piwa domowego. Posiadam tubę do chmielenia na zimno, mam zamiar uwarzyć czeski pils z ekstraktów. Moje pytanie jest takie czy mogę wrzucić do niej chmiel i gotować, oraz czy na koniec przed dodaniem chmielu aromatycznego trzeba wrzucić z tuby chmiel goryczkowy?

Z góry dziękuję za pomoc. 

tuba.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witam, na wstępie przyznam się że jestem początkujący w temacie piwa domowego. Posiadam tubę do chmielenia na zimno, mam zamiar uwarzyć czeski pils z ekstraktów. Moje pytanie jest takie czy mogę wrzucić do niej chmiel i gotować, oraz czy na koniec przed dodaniem chmielu aromatycznego trzeba wrzucić z tuby chmiel goryczkowy?
Z góry dziękuję za pomoc. 
tuba.jpg.582accc7bbc3e3084b0ab5ca8c373e79.jpg
Ja tak właśnie robię, tzn wrzucam chmiel do tuby i gotuje. Niestety tuba ma mała pojemność i 90g chmielu to max. Nie wyciągam chmielu goryczkowego przed dodaniem aromatyczne go.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...