wrzoniu1981 1 Posted January 29, 2020 Witam, na wstępie przyznam się że jestem początkujący w temacie piwa domowego. Posiadam tubę do chmielenia na zimno, mam zamiar uwarzyć czeski pils z ekstraktów. Moje pytanie jest takie czy mogę wrzucić do niej chmiel i gotować, oraz czy na koniec przed dodaniem chmielu aromatycznego trzeba wrzucić z tuby chmiel goryczkowy? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pt123 2 Posted January 29, 2020 Witam, na wstępie przyznam się że jestem początkujący w temacie piwa domowego. Posiadam tubę do chmielenia na zimno, mam zamiar uwarzyć czeski pils z ekstraktów. Moje pytanie jest takie czy mogę wrzucić do niej chmiel i gotować, oraz czy na koniec przed dodaniem chmielu aromatycznego trzeba wrzucić z tuby chmiel goryczkowy? Z góry dziękuję za pomoc. Ja tak właśnie robię, tzn wrzucam chmiel do tuby i gotuje. Niestety tuba ma mała pojemność i 90g chmielu to max. Nie wyciągam chmielu goryczkowego przed dodaniem aromatyczne go.Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Truthfulgt 0 Posted January 30, 2020 Witam was wszystkich Quote Share this post Link to post Share on other sites
wrzoniu1981 1 Posted January 31, 2020 Kiepska ta tuba i tak chmiel przedostał się do brzeczki😏 Quote Share this post Link to post Share on other sites