Skocz do zawartości

The Yeast Bay Hazy Daze IPA Blend


Rekomendowane odpowiedzi

Hazy Daze zawiera zastrzeżoną mieszankę trzech szczepów Saccharomyces cerevisiae, z których wszystkie oferują wyjątkowy wkład w produkcję rześkich piw chmielowych. Ta mieszanka rzuci obfite ilości estrów brzoskwini, moreli, nektaryny i grejpfrutów, wykazuje średnią do niskiej flokulacji i niezawodnie osiąga dobre odfermentowanie, aby produkować piwa o wytrawnym i rześkim charakterze.
 

Temperatura fermentacji: 18-21 oC

Odfermentowanie: 79 - 83%

Flokulacja:  Średnio-Niska

 

(za https://twojbrowar.pl/pl/the-yeast-bay/2645-hazy-daze-ipa-blend-the-yeast-bay.html?search_query=hazy&results=2 )

Ze strony producenta https://www.theyeastbay.com/brewers-yeast-products/hazy-daze-ipa-blend :

 

Hazy Daze contains a proprietary blend of three Saccharomyces cerevisiae strains, all of which offer unique contributions to the production of crisp, hop forward beers. Expect this blend to throw bountiful amounts of peach, apricot, nectarine and grapefruit citrus esters, exhibit medium to low flocculation and reliably achieve good attenuation to produce beers with a dry and crisp character.

This blend is great for a range of hop-forward beer styles, from light Session IPAs all the way up to Imperial IPAs. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.