Jarek Michalski Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Witam, nie wiem czy zakładam temat w odpowiednim miejscu, jeśli nie proszę mnie poprawić. Mam problem, ponieważ uwarzylem wczoraj swoją drugą warke, piwo miodowe, około 2,8 kg slodow, 3 rodzaje chmieli i 2kg miodu, wyszło 22 litry brzeczki.. I tu mój problem blg początkowe po wystudzeniu wynosi 50.. Myślę że to wina miodu ale raczej nie jest to normalne i nie wiem za bardzo co teraz z tym zrobić. Ktoś coś doradzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotohobby Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Raczej niemożliwe. Czym mierzysz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Michalski Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 Tez mi się tak wydawało. Balingomierzem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 3 minuty temu, Jarek Michalski napisał: Tez mi się tak wydawało. Balingomierzem Wrzuć zdjęcie tego balingomierza. Nie ma tam przypadkiem skali SG? Wtedy byłoby to nie 50, tylko 1,050, co jest już bardzo możliwym wynikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Michalski Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 Jak teraz powiedziałeś o tym 1.050 widzę że faktycznie może tak być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 1.050 to 12,4 Brix https://www.brewersfriend.com/brix-converter/ Temat swoją drogą bardziej do działu https://www.piwo.org/forums/topic/10089-dla-poczatkujacych-czuję-się-całkowicie-zagubiony/ Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Michalski Posted January 9, 2020 Author Share Posted January 9, 2020 Teraz się uspokoiłem, a nawet powinno wyjść trochę wyższe bo koło 15 blg, ale to nic, dzięki wielkie chłopaki za szybką pomoc, niech wasze piwka zawsze wychodzą zarąbiste! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts