Sumikk 4 Posted January 5, 2020 (edited) Witam Potrzebuje butelki na piwko ? Są jakieś tanie opcje na necie bo ja na allegro nie widziałem tańszych niż 1,5zl za szt W sklpie kaucja jest 50gr więc nie wiem z kad brać czy kupować czy szukać po znajomych i odkupywać ? Edited January 7, 2020 by Sumikk poprawiony tytuł. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Michal_87 18 Posted January 5, 2020 Trochę zły dział na takie pytania, ale pewnie ktoś przeniesie Nigdy nie kupowałem pustych butelek do piwa, ale jest kilka opcji na butelki. Ja biorę od znajomych, a w zamian podsyłam im piwka. Możesz jeszcze w pojemnikach na szkło poszukać Quote Share this post Link to post Share on other sites
cybul26 8 Posted January 5, 2020 Oczy bolą. Zamiast butelek zainteresuj się skąd wziąć słownik. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 7 1 1 leonzn, x1d, anmar and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sumikk 4 Posted January 5, 2020 1 minutę temu, cybul26 napisał: Oczy bolą. Zamiast butelek zainteresuj się skąd wziąć słownik. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Dzięki za odpowiedź na moje pytanie, faktycznie pomocny komentarz 👍 3 andy1856, prowokator and anmar reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert87 126 Posted January 5, 2020 Często w multitapach z pocałowaniem rak dadzą Ci butelek ile chcesz:)Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drapichrust 16 Posted January 5, 2020 Kupuj piwo z butelkami bezzwrotnym, bądź obserwuj forum. Co chwilę pojawiają się ogłoszenia o sprzedaży butelek.Myślę, że przy całym warzeniu piwa to pytanie jest wyjątkowo błahe.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wuuu 155 1 Items Posted January 5, 2020 Kupuj piwo z butelkami bezzwrotnym Bo zwrotne to musiałby oddać? Jeśli chciałbyś ściągać z butelek etykiety to najlepiej nadadzą się wszelkie komercyjne, bo z większości kraftów etykiety schodzą ciężko, lub zostaje klej. Alternatywą są butelki pet, też do kupienia w sklepach piwowarskich. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotohobby 70 Posted January 5, 2020 Godzinę temu, Sumikk napisał: Witam Z kad bierzecie butelki na piwko ? Są jakieś tanie opcje na necie bo ja na allegro nie widziałem tańszych niż 1,5zl za szt W sklpie kaucja jest 50gr więc nie wiem z kad brać czy kupować czy szukać po znajomych i odkupywać ? A "z tad", że kiedy przymierzałem się do piwowarstwa, to na kilka tygodni wcześniej kupowałem piwa z browaru Kormoran (całkiem pijane i mają fajne butelki) i Okocimia (Zateckiego) - mniej pijane, ale podobały mi się butelki i słyszałem, że się dobrze kapslują (potwierdzam). Teraz w podobny sposób buduję zapas butelek 0.33l (bączki) pod porter bałtycki i inne mocne piwa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drapichrust 16 Posted January 5, 2020 Bo zwrotne to musiałby oddać? Napisałem tak bo autor posta żali się że płaci kaucję za butelki piw koncernowych.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
wizi 99 Posted January 5, 2020 (edited) Kupując piwo i tak płacisz za butelkę, bez znaczenia czy kupujesz piwo w butelce zwrotnej czy nie. Butelki najłatwiej zdobyć od rodziny, znajomych, z barów lub multitapów Edited January 5, 2020 by wizi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drapichrust 16 Posted January 5, 2020 Kupując piwo i tak płacisz za butelkę. Butelki najłatwiej zdobyć od rodziny, znajomych, z barów lub multitapówLub pić samemu, butelki myć i zostawiać. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Glowa 40 Posted January 5, 2020 Zaproś znajomych piwoszy i zrób domówkę, pozostawione butelki umyj i masz. Od znajomych też można brać, tylko trzeba ich uświadomić, że butelki powinny być umyte i dobrze jeśli nie są przechowywane miesiącami koło śmietnika, bo nie dla każdego jest to oczywiste 😁. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Juniorek 45 Posted January 5, 2020 Idź do restauracji lub innych lokalów gdzie sprzedają piwo w bezzwrotnych butelkach zagadaj i napewno Ci odłożą. Mi w wakacje udało się zdobyć 1000 butelek po kormoranie Quote Share this post Link to post Share on other sites
x1d 144 Posted January 5, 2020 Możesz kupić w sklepie spożywczym razem ze skrzynką za mniej niż dwie dychy. Swego czasu zbierałem też w lesie. A temat można wyedytować i poprawić, swoją drogą. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aethelwulf 0 Posted January 7, 2020 Za jakieś 15-18zł masz w sklepie butleki+transporter. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andy1856 24 Posted January 7, 2020 W dniu 5.01.2020 o 20:38, x1d napisał: A temat można wyedytować i poprawić, swoją drogą. Nawet przez moment było poprawnie. Najpierw "Z kad", potem "Skąd", a teraz "Zkąd". https://www.ortograf.pl/watpliwosci-jezykowe/jak-piszemy-zkad-skad- Trzymam kciuki. 2 goldi_WRO and Robert87 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert87 126 Posted January 7, 2020 Jeszcze trochę i będzie "z skąd" Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka 1 anmar reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 732 1 Items Posted January 7, 2020 Głowę bym dał, że poprawiłem jak trzeba... Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotohobby 70 Posted January 8, 2020 No i po problemie:) 1 Robert87 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
JISKRA59 0 Posted January 9, 2020 (edited) Witaj, tu masz link do hurtowni https://www.fuegos.pl/butelki/883-butelka-500ml-na-piwo-nrw-vichy-10szt.html. Koszt dostawy zależy od ilości wagowej. I następny https://www.eurowin.pl/pl/p/Butelka-0%2C5L-Vichy-Light-brazowa/1003. Poza tym przejdź się po barach, gdzie mają piwo butelkowane. Jak się dogadasz z właścicielem, to Ci opchnie butelki po cenie kaucji, 0,5 zł/szt. Znajomy w ten sposób zrobił sobie zapas 300 butelek za 150 zł. Edited January 9, 2020 by JISKRA59 Quote Share this post Link to post Share on other sites