eltomek 23 Posted December 29, 2019 Tytuł trochę zagmatwany, już tłumaczę co mi chodzi po głowie. Chciałbym przerobić szafkę na lodówkę do chłodzenia kegów, konkretnie wyłożyć ją styropianem i zamontować tam wymontowane ze starej lodówki kompresor, skraplacz, parownik itd. Ktoś się bawił w coś takiego i ma to sens? Lubię dłubać w różnych rzeczach, doświadczeń z lodówką nie mam żadnych, stąd zabawa może okazać się niemożliwa/niebezpieczna/nieopłacalna. Czemu? Nie mam miejsca na kolejną lodówkę w mieszkaniu, a mam w zabudowie z potencjalną wentylacją szafkę, w której zmieściłbym kegi (kompletnej lodówki tam nie zmieszczę). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pabllo_Lodz 40 Posted December 29, 2019 Używałem agregatu z lodówki redbull do chłodzenia kegów w kegatorze. Po prostu cale pudło z wmontowany agregatem wstawiłem do szafki. 2 kegi cornelius wchodziły bez problemu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
groszeq 0 Posted January 20, 2020 Skomplikowana robota to była? Myślałem, że znajdę odpowiednią mini lodówkę do szafki, ale raczej mi się nie uda. Trzeba będzie chyba zagospodarować szafkę w ten sposób. Do ilu stopni schładza? Quote Share this post Link to post Share on other sites