roberto_g Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Cześć, Zakończyłem właśnie wysładzania do RIS'a i wydajność wyszła mi ponad plan. W związku z tym chcę podzielić warkę na: ~ 22l. RIS, 21 blg. ~ 10 l. Stout, pewnie około 12 blg Nie mam drugiego gara do chmielenia więc chcę zrobić chmielenie jedno główne, a potem odlać 5l. do Stouta i rozcieńczyć z odlaną z wysładzania 5l. brzeczką 4blg. Nie wiem jak podejść do chmielenia. W oryginale na 24 l. RIS'a daję Columbus 29g. i Chinook 17g. Natomiast po rozcieńczeniu Stout będzie dwa razy mniej nachmielony od RIS'a. Czy to nie za mało? Dodam, że Stout w dużym stopniu dla żony, a ona lubi bardzo mało chmielone i gorzkie. Wiec może to będzie ok? Pozdrowienia, Robert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.