Kajkosz 1 Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Dzień dobry wszystkim! Dziś wreszcie to zrobiłem! Żona w pracy, córka w żłobku, a ja porwałem się na pierwszą w życiu warkę - od razu z zacieraniem, a co! W piwnicy już zaczyna fermentować (po 6h od zamknięcia fermentora; jakoś tak szybko...) Milk Stout. Według instrukcji miało być 14 Blg, wyszło 17 Blg ale kto by się trzymał instrukcji (browar to nie apteka ) więc postanowiłem nie rozcieńczać i zobaczymy co z tego wyjdzie. Rozważam jeszcze dodanie dębowych płatków z beczki po whisky na cichą, ale ostateczną decyzję podejmę później. Prywatnie jestem aptekarzem więc przynajmniej sterylizacja nie jest mi obca i może obejdzie się bez infekcji w pierwszej warce Pozdrawiam, Paweł Quote Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 3 minuty temu, Kajkosz napisał: browar to nie apteka 4 minuty temu, Kajkosz napisał: Prywatnie jestem aptekarzem I jak tu żyć?? Quote Link to post Share on other sites
Kajkosz 1 Posted December 28, 2019 Author Share Posted December 28, 2019 Jakoś się żyje powoli na tej wsi... Za to próba kontrolna na parapecie zaczyna intensywnie żyć własnym życiem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.