Jump to content

Dzień dobry!


Kajkosz
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim!

 

Dziś wreszcie to zrobiłem! Żona w pracy, córka w żłobku, a ja porwałem się na pierwszą w życiu warkę - od razu z zacieraniem, a co! W piwnicy już zaczyna fermentować (po 6h od zamknięcia fermentora; jakoś tak szybko...) Milk Stout. Według instrukcji miało być 14 Blg, wyszło 17 Blg ale kto by się trzymał instrukcji (browar to nie apteka ;)) więc postanowiłem nie rozcieńczać i zobaczymy co z tego wyjdzie. Rozważam jeszcze dodanie dębowych płatków z beczki po whisky na cichą, ale ostateczną decyzję podejmę później.

 

Prywatnie jestem aptekarzem więc przynajmniej sterylizacja nie jest mi obca i może obejdzie się bez infekcji w pierwszej warce :)

 

Pozdrawiam,

Paweł

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.