borekpriv 0 Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Robiłem mały eksperyment (barometr Fritzroya) i kupiłem chlorek amonu. Robiłem małą warkę, przeniczne na WB-06 , ale miałem już połowę saszetki otwartej już ponad od 1,5 miesięcy leżącą w lodówce. Po nawodnieniu drożdży dodałem troszkę brzeczki i po 2 h zero piany i reakcji.Ale gdzieś kiedyś czytałem że dobrą pożywką dla drożdży jest chlorek amonu. Zapodałem dosłownie szczyptę , po ok 15 już zaczęła dosyć mocno zawiesina pracować .Po ok 30 min już bardzo spieniona była zawiesina drożdżowa. Po napowietrzaniu blenderem zaczęła się bardzo gwałtowna burzliwa .Jakie piwo w smaku , nie wiem dzisaj butelkuję i na pewno spróbuję i przekażę Czy ktoś już próbował z chlorkiem amonu ? Tu info o chlorku http://bioskamed.pl/pl/p/Chlorek-amonu-1-kg%2C-Salmiak/110 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.