joe 2 Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 Witam wszystkich. W piątek planuje rozlew i do konca nie jestem pewien czy wyjdzie tak jak chce ale moze po kolei. 1. Uwarzyłem pilsa fermentacja burzliwa w 9 stopniach (po przefermentowaniu polowy cukrów temp podniesiona do 18 stopni probowalem tej metody http://brulosophy.com/methods/lager-method/) 2. Przelalem na cicha i do lodowki temp 1-2 stopnie Do piatku bedzie 10 dni jak stoi na cold crashu (nie moglem wczesniej rozlewac). Moje pytanie brzmi czy dodawac gestwe przy rozlewie i jakie ilości cukru dodac do refermentacji (albo inaczej dla jakiej temperatury liczyc ilosc cukru moim zdaniem dla 9). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
punix 303 Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 40 minut temu, joe napisał: Witam wszystkich. W piątek planuje rozlew i do konca nie jestem pewien czy wyjdzie tak jak chce ale moze po kolei. 1. Uwarzyłem pilsa fermentacja burzliwa w 9 stopniach (po przefermentowaniu polowy cukrów temp podniesiona do 18 stopni probowalem tej metody http://brulosophy.com/methods/lager-method/) 2. Przelalem na cicha i do lodowki temp 1-2 stopnie Do piatku bedzie 10 dni jak stoi na cold crashu (nie moglem wczesniej rozlewac). Moje pytanie brzmi czy dodawac gestwe przy rozlewie i jakie ilości cukru dodac do refermentacji (albo inaczej dla jakiej temperatury liczyc ilosc cukru moim zdaniem dla 9). Pozdrawiam Temperaturę lepiej przyjąć bliżej 18°. Gęstwę możesz dodać, ale konieczności nie ma - po prostu dłużej będzie się nagazowywać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.