Jump to content
Sign in to follow this  
joe

Cold crash 10 dni refermentacja

Recommended Posts

Witam wszystkich.

W piątek planuje rozlew i do konca nie jestem pewien czy wyjdzie tak jak chce ale moze po kolei.

1. Uwarzyłem pilsa fermentacja burzliwa w 9 stopniach (po przefermentowaniu polowy cukrów temp podniesiona do 18 stopni probowalem tej metody http://brulosophy.com/methods/lager-method/)

2. Przelalem na cicha i do lodowki temp 1-2 stopnie

Do piatku bedzie 10 dni jak stoi na cold crashu (nie moglem wczesniej rozlewac). Moje pytanie brzmi czy dodawac gestwe przy rozlewie i jakie ilości cukru dodac do refermentacji (albo inaczej dla jakiej temperatury liczyc ilosc cukru moim zdaniem dla 9). 

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minut temu, joe napisał:

Witam wszystkich.

W piątek planuje rozlew i do konca nie jestem pewien czy wyjdzie tak jak chce ale moze po kolei.

1. Uwarzyłem pilsa fermentacja burzliwa w 9 stopniach (po przefermentowaniu polowy cukrów temp podniesiona do 18 stopni probowalem tej metody http://brulosophy.com/methods/lager-method/)

2. Przelalem na cicha i do lodowki temp 1-2 stopnie

Do piatku bedzie 10 dni jak stoi na cold crashu (nie moglem wczesniej rozlewac). Moje pytanie brzmi czy dodawac gestwe przy rozlewie i jakie ilości cukru dodac do refermentacji (albo inaczej dla jakiej temperatury liczyc ilosc cukru moim zdaniem dla 9). 

Pozdrawiam

 

Temperaturę lepiej przyjąć bliżej 18°. Gęstwę możesz dodać, ale konieczności nie ma - po prostu dłużej będzie się nagazowywać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...