Jump to content
roberto_g

NIetypowy problem techniczny - jak odczytać recepturę

Recommended Posts

Cześć,

Jak w temacie, mam bardzo dziwny problem.

 

Przede mną pierwszy RIS w życiu. Na początek znalazłem recepturę z mniejszą gęstością początkową, aby uniknąć potencjalnych problemów z uzyskaniem wysokiego blg, ale również z fermentacją.

Kupiłem surowce, a teraz widzę, że... nie mogę odczytać receptury...

Nie wiem czy tam było też wcześniej i nie zauważyłem, czy też coś przestawione mam w komputerze, ale widzę tak:

Mill the grains, then mix with 5.8 gallons (21.9 L) of 165 °F  4 °C) strike water to reach a mash temperature of ١٥٢ °F (٦٧ °C). Hold this temperature for ٦٠ minutes. 

 

Cała receptura tutaj, trochę niżej, pod nazwą:

SPEAKEASY ALES & LAGERS’ SCARFACE IMPERIAL STOUT CLONE

file:///Z:/Pryw_Robert/Browar - Roberto warzy/Receptury/28 - Speakeasy Ales & Lagers’ Scarface Imperial Stout Clone/Russian Imperial Stout Clones & Brewing Tips - Brew Your Own.html

 

Czy Wy też widzicie krzaczki? Pomożecie mi odszyfrować recepturę? 😉

 

Pozdrawiam,
Robert

 

 

 

Edited by roberto_g

Share this post


Link to post
Share on other sites

W BYO krzaki

STEP BY STEP
Mill the grains, then mix with 5.8 gallons (21.9 L) of 165 °F  4 °C) strike water to reach a mash temperature of ١٥٢ °F (٦٧ °C). Hold this temperature for ٦٠ minutes. Vorlauf until your runnings are clear, and sparge the grains with enough water to obtain 7 gallons (25.6 L) of wort. Boil for 90 minutes, adding hops according to the ingredient list.

After the boil, chill the wort to about 65 °F (18 °C). Aerate the wort with pure oxygen or filtered air and pitch yeast. Ferment at 66 °F (19 °C) for seven days, then free rise to 72 °F (22 °C) until the completion of primary fermentation. Once the beer completes fermentation, reduce temperature to 32 °F (0 °C), then bottle or keg the beer and carbonate to approximately 2.25 volumes.

https://byo.com/article/the-king-of-stouts/

 

EDIT : w partial mash nie ma krzaków.

 

 

 

 

Edited by Joosto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ups., nie wkleiłem poprawnego linku tylko taki, który sobie zapisałem już na dysku.


Tu proszę:

https://byo.com/article/the-king-of-stouts/

Dot: SPEAKEASY ALES & LAGERS’ SCARFACE IMPERIAL STOUT CLONE

 

Dziękuję Robercie87 za pomoc, ale to trochę inna receptura.

Czy zobaczycie czy mozecie ją przeczytać?

 

Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robercie,

Prawie już to mamy 🙂

Tylko prośba jeszcze o analogiczną recepturę z tej samej strony, ale dla: all-grains. Ta powyżej wklejona jest dla: extract version 🙂

 

A swoją drogą to jak to jest, że ty widzisz poprawnie, a ja nie?


Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mill the grains, then mix with 5.8 gallons (21.9 L) of 165 °F  (74 °C) strike water to reach a mash temperature of 152 °F (67 °C). Hold this temperature for 60 minutes. 

 

wystarczyło arabskie znaczki do google wrzucić 😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...