Skocz do zawartości

Red Flanders Ale


Saladyn

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Saladyn napisał:

Witam po prawie roku zajrzałem do pudła z Red Flanders Ale i zastałem taki widok czy to normalne czy to infekcja? dodam tylko że w smaku mocno kwaśne 

 

ta "korona" jest zapewne od sachow. ciezko natomiast powiedzieć co to jest za zawiesina w toni.

Jak wyzej - nie ma octu (duzo), apteki, plesni to jest git.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
W dniu 19.12.2019 o 17:25, Saladyn napisał:

Postanowiłem zabutelkować to piwo, czy mogą być problemy z nagazowaniem ? czy lepiej użyć świeżych drożdży ?

Po pół roku to raczej się nagazuje spokojnie. Inna sprawa, że to zdecydowanie za szybko na butelkowanie flandersa. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.