Jump to content

Red Flanders Ale


Saladyn
 Share

Recommended Posts

23 minuty temu, Saladyn napisał:

Witam po prawie roku zajrzałem do pudła z Red Flanders Ale i zastałem taki widok czy to normalne czy to infekcja? dodam tylko że w smaku mocno kwaśne 

 

ta "korona" jest zapewne od sachow. ciezko natomiast powiedzieć co to jest za zawiesina w toni.

Jak wyzej - nie ma octu (duzo), apteki, plesni to jest git.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
W dniu 19.12.2019 o 17:25, Saladyn napisał:

Postanowiłem zabutelkować to piwo, czy mogą być problemy z nagazowaniem ? czy lepiej użyć świeżych drożdży ?

Po pół roku to raczej się nagazuje spokojnie. Inna sprawa, że to zdecydowanie za szybko na butelkowanie flandersa. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.