Skocz do zawartości

Ocena zasypu Stout Owsiany


Maciej Mazurek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o ocenę zasypu i ewentualne wskazówki. 

2.5 kg pale ale

1 kg płatki owsiane

0.5 kg słód pszeniczny

0.4 kg jęczmień palony, Carafa III

0.25 kg czekoladowy ciemny 

0.25 kg karmelowy 150

Chmielenie tylko na goryczkę 30 gramów Marynki.

Oczekuje 20 litrów piwa o ekstrakcie początkowym 12 blg.

Edytowane przez Maciej Mazurek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Makaron napisał:

Fundamentalnie nie ma nic zlego z tym przepisem.

Uwarz doladnie to piwo i popraw co ci osobiscie nie smakuje.

 

W tej zabawie wazna jest droga, nie efekt koncowy pojednynczej warki.

Dzięki za odpowiedź, nie myślisz tylko że płatków owsianych jest za dużo? Czy ok?

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

14 minut temu, Maciej Mazurek napisał:

Dzięki za odpowiedź, nie myślisz tylko że płatków owsianych jest za dużo? Czy ok?

 

 

Procentowo jest ich dość sporo - możesz mieć nieco utrudnioną filtrację.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8 godzin temu, Maciej Mazurek napisał:

Dzięki za odpowiedź, nie myślisz tylko że płatków owsianych jest za dużo? Czy ok?

 

 

Faktycznie troche duzo, wszystko zalezy od sprzetu i jak słod jest zesrutowany. Mozesz zamienic z Pale Ale do komfortowego poziomu, mozesz go nawet w ogoe zamienic z pale ale na poczatek, a w kolejnych warkach dodawac po 0,25kg i zobaczyc jak ci idzie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.