mariuszprzemyslawpancer Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Witam Zastanawiam sie po fermentacji jak moge skladowac browar w okresie dojrzewania 3-5 miesiecy? Bo szkoda mi blokowac kega a butelkowac mi sie nie chce wole wieksze zbiorniki? Czy jedyna opcja to zakup kega? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 (edited) 17 minut temu, mariuszprzemyslawpancer napisał: Czy jedyna opcja to zakup kega? Szklany balon zalany pod korek? Edited November 20, 2019 by zasada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszprzemyslawpancer Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 Szklany balon zalany pod korek?Nie wybuchnie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 47 minut temu, mariuszprzemyslawpancer napisał: Nie wybuchnie? Co miało by wybuchnąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszprzemyslawpancer Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 No jak odfermentuje jescze troche np. To z rurka fermentacyjna zostawic w balonie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 8 minut temu, mariuszprzemyslawpancer napisał: z rurka fermentacyjna zostawic w balonie? Ja bym tak zrobił. Do rurki np. starsan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadi Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Wody ze starsanem będzie w miarę upływu czasu ubywało (parowanie). Dopóki będziesz czuwał i dolewał to ok. Jak chcesz mieć bardziej bezobsługową wersję to lepiej użyć gliceryny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonzn Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 32 minuty temu, quadi napisał: Wody ze starsanem będzie w miarę upływu czasu ubywało (parowanie). Dopóki będziesz czuwał i dolewał to ok. Jak chcesz mieć bardziej bezobsługową wersję to lepiej użyć gliceryny. mi po 4 miesiacach wyparowało ok 1cm ale z tej szerokiej cichej rurki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszprzemyslawpancer Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 mi po 4 miesiacach wyparowało ok 1cm ale z tej szerokiej cichej rurkiMozesz wrzucic zdjecie jak ta szeroka wygladala? Do rurki co wlałeś?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonzn Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 28 minut temu, mariuszprzemyslawpancer napisał: Mozesz wrzucic zdjecie jak ta szeroka wygladala? Do rurki co wlałeś? jasne, ja uzywam praktycznie tylko tych, chociaż one sa większe niz te zwykle i czasami ciezko to wepchnąć w korek. zawsze wlewam starsan mariuszprzemyslawpancer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 10 godzin temu, mariuszprzemyslawpancer napisał: No jak odfermentuje jescze troche Jak odfermentuje jeszcze, to popełniasz błędy w procesie i Ci niedofermentowuje piwo. W chwili przelania na leżakowanie powinno być przefermentowane do końca. mariuszprzemyslawpancer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.