Jump to content

Krótka fermentacja KRIEKA


Recommended Posts

Witam wszystkich. Jestem dosc świeży w temacie. I tu moje pytanie...  wstawilem swoje 3cie piwko   tj wiśniowy kriek ( cherry ale )dodam ze jest to 12l a nie typowe 23 jak pewnie wiekszosc wie :P

Niewiem czy tak ma byc ale po 2 dniach mysle dosc burzliwej fermentacji wszystko całkowicie staneło. Ktos mi podpowiedział zeby ponownie dac drozdze , tak tez zrobilem . Popracowały kilka godzin i znów stop. Blg na tą chwile to 5. co dalej robić ???? z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam.

P.S  Fermentacja w temp +/- 22st

Edited by Yogi
Link to post
Share on other sites

Zasyp, zacieranie, BLG początkowe drożdże: ilość, forma, szczep/ nazwa handlowa.

 

To takie minimum informacji, które pozwalają cokolwiek sensownie się domyślać.

 

Na szybko mój strzał to 22°C + kilka stopni więcej od pracy drożdży i momentalnie było po sprawie.

 

Edit: brewkit od breferm cherry ale?

Co robić? Zostawić w spokoju na dwa tygodnie w stałej temperaturze.

 

Edited by zasada
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.