Yogi 0 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 (edited) Witam wszystkich. Jestem dosc świeży w temacie. I tu moje pytanie... wstawilem swoje 3cie piwko tj wiśniowy kriek ( cherry ale )dodam ze jest to 12l a nie typowe 23 jak pewnie wiekszosc wie Niewiem czy tak ma byc ale po 2 dniach mysle dosc burzliwej fermentacji wszystko całkowicie staneło. Ktos mi podpowiedział zeby ponownie dac drozdze , tak tez zrobilem . Popracowały kilka godzin i znów stop. Blg na tą chwile to 5. co dalej robić ???? z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam. P.S Fermentacja w temp +/- 22st Edited November 18, 2019 by Yogi Quote Link to post Share on other sites
zasada 573 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 (edited) Zasyp, zacieranie, BLG początkowe drożdże: ilość, forma, szczep/ nazwa handlowa. To takie minimum informacji, które pozwalają cokolwiek sensownie się domyślać. Na szybko mój strzał to 22°C + kilka stopni więcej od pracy drożdży i momentalnie było po sprawie. Edit: brewkit od breferm cherry ale? Co robić? Zostawić w spokoju na dwa tygodnie w stałej temperaturze. Edited November 18, 2019 by zasada vmario 1 Quote Link to post Share on other sites
Oskaliber 561 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 To kriek czy cherry ale, bo różnica jest kolosalna? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.