Yogi 0 Posted November 18, 2019 (edited) Witam wszystkich. Jestem dosc świeży w temacie. I tu moje pytanie... wstawilem swoje 3cie piwko tj wiśniowy kriek ( cherry ale )dodam ze jest to 12l a nie typowe 23 jak pewnie wiekszosc wie Niewiem czy tak ma byc ale po 2 dniach mysle dosc burzliwej fermentacji wszystko całkowicie staneło. Ktos mi podpowiedział zeby ponownie dac drozdze , tak tez zrobilem . Popracowały kilka godzin i znów stop. Blg na tą chwile to 5. co dalej robić ???? z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam. P.S Fermentacja w temp +/- 22st Edited November 18, 2019 by Yogi Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 532 2 Items Posted November 18, 2019 (edited) Zasyp, zacieranie, BLG początkowe drożdże: ilość, forma, szczep/ nazwa handlowa. To takie minimum informacji, które pozwalają cokolwiek sensownie się domyślać. Na szybko mój strzał to 22°C + kilka stopni więcej od pracy drożdży i momentalnie było po sprawie. Edit: brewkit od breferm cherry ale? Co robić? Zostawić w spokoju na dwa tygodnie w stałej temperaturze. Edited November 18, 2019 by zasada 1 vmario reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Oskaliber 548 1 Items Posted November 18, 2019 To kriek czy cherry ale, bo różnica jest kolosalna? Quote Share this post Link to post Share on other sites