Skocz do zawartości

Własnorecznie zrobiony dystrybutor piwa


damian511

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze mówiąc, nie rozumiem wiadomości. Chwalisz się dystrybutorem (gratulacje) czy pytasz o ilość cukru do refermentacji? Co to ma wspólnego ze sobą w ogóle?

 

Z refermentacją jest tak, że zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. 4 g na 0,5 l jest OK, jeżeli jesteś pewien, że fermentacja się skończyła, a piwo ma mieć wysokie wysycenie. Jeżeli chcesz średnie wysycenie, to 3 g / 0,5 l, a niskie to 2 g / 0,5 l. Tylko że Twój dystrybutor (jakkolwiek by nie działał, bo o tym nie mam pojęcia), nie ma żadnego wpływu na ilość cukru do refermentacji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.