Jump to content
damian511

Własnorecznie zrobiony dystrybutor piwa

Recommended Posts

Szczerze mówiąc, nie rozumiem wiadomości. Chwalisz się dystrybutorem (gratulacje) czy pytasz o ilość cukru do refermentacji? Co to ma wspólnego ze sobą w ogóle?

 

Z refermentacją jest tak, że zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. 4 g na 0,5 l jest OK, jeżeli jesteś pewien, że fermentacja się skończyła, a piwo ma mieć wysokie wysycenie. Jeżeli chcesz średnie wysycenie, to 3 g / 0,5 l, a niskie to 2 g / 0,5 l. Tylko że Twój dystrybutor (jakkolwiek by nie działał, bo o tym nie mam pojęcia), nie ma żadnego wpływu na ilość cukru do refermentacji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...